Wat is een EVA hoesje? Alles over EVA schuim

Kinderzitjes, schoenzolen, speelgoed, vloermatten, yoga blokken en zonnepanelen. Dit is zomaar een greep uit de vele producten die worden gemaakt van EVA, waar dus ook onze beschermhoezen aan toegevoegd kunnen worden. In deze blog lees je onder meer wat EVA is en waarom deze materiaalsoort ideaal is voor zoveel producten, waaronder dus onze iPad kinderhoezen.

Wat is EVA-materiaal?

De afkorting EVA staat voor Ethyleen Vinyl Acetaat en het betreft een copolymeer van polyethyleen (PE) en vinylacetaat. Met andere woorden gaat het om een slijtvaste kunststof in geschuimde vorm. EVA-materiaal kan overigens ook in andere vormen voorkomen zoals granulaat, platen en poeder. EVA-schuim wordt echter gemaakt van EVA korrels die aan de hand van granulatie, mengen, spuitgieten en schuimen in een bepaalde mal worden gevormd. Door een chemische reactie ontstaat dan uiteindelijk het gesloten cellig EVA-schuim, wat vervolgens weer in allerlei vormen verwerkt kan worden.

Waar kan je EVA foam van herkennen?

De inzet van EVA foam is ontzettend breed. Dus wellicht dat het in eerste instantie niet veel herkenning bij je oproept maar als we je een aantal voorbeelden geven, komen die je vast en zeker wel bekend voor. Ten eerste wordt EVA foam in de bouw veel gebruikt. In dat kader kun je denken aan kozijn-, deur- en glasafdichting. Ten tweede wordt het dankzij de zeer schokabsorberende werking veel gebruikt in speeltuinen en sportcentra, maar bijvoorbeeld ook op boten en in wellnesscentra. Zeker op het gebied van sport biedt EVA foam onwijs veel mogelijkheden. Ten derde kun je wat betreft de toepassing van EVA-schuim nog denken aan allerlei producten zoals onder meer de eerder genoemde kinderzitjes en schoenzolen, maar denk ook aan het interieur van auto’s en de voeringen van tassen. Kortom, de toepassingen van EVA foam zijn eindeloos.

Welke voordelen heeft EVA-schuim?

EVA-materiaal biedt tal van voordelen en het wordt dan ook niet voor niks voor allerlei toepassingen en producten gebruikt. Zo staat EVA-schuim er vooral om bekend dat het een flexibel en zacht materiaal is. Dit zijn natuurlijk al mooie eigenschappen, maar EVA heeft er nog veel meer. Daarnaast is EVA-schuim namelijk ook antislip, bestand tegen allerlei invloeden zoals UV en ozon, elastisch, lichtgewicht, schokabsorberend, slijtvast, vormvast en waterdicht. Door deze fantastische eigenschappen gaat het ook om een duurzaam materiaal, omdat producten van EVA niet snel zullen slijten en dus lange tijd mee zullen gaan. Verder is EVA-materiaal niet giftig, dus ook daadwerkelijk geschikt en veilig om in vele toepassingen te gebruiken.

Waarom kiezen voor een hoesje van EVA?

Alle voordelen die EVA foam biedt, komen natuurlijk erg goed van pas bij het beschermen van je dure Apple iPad. Zeker als je extreme valbescherming nodig hebt, is een EVA iPad case de beste optie. Zo biedt een EVA case zeer goede stoot- en valbescherming en een goede grip dankzij antislip. Daarnaast is een hoesje van EVA erg slijtvast en kan het veel verdragen, waardoor het niet snel beschadigt en lang meegaat. Verder is EVA-materiaal makkelijk in onderhoud, waardoor je het goed schoon kunt houden. Het moge duidelijk zijn dat dit allemaal eigenschappen zijn die goed van pas komen in geval van kinderen die graag spelletjes spelen op de iPad.

Onze iPad kinderhoezen zijn niet alleen gemaakt van een fantastisch materiaal, maar ook te verkrijgen in allerlei leuke kleuren en ontwerpen. Ze beschikken daarbij over een stevig handvat, zodat kinderen de iPad goed kunnen vasthouden en niet zomaar laten vallen. Een iPad kinderhoes van EVA-materiaal is dus niet alleen goed ter bescherming van de tablet, maar ook nog eens handig in gebruik en leuk om naar te kijken voor kinderen.

Tip: voor een gedetailleerd overzicht van alle eigenschappen kun je de Plastic Identificatie Tool van de Rijksoverheid raadplegen.

Populaire iPad kinderhoezen van EVA-schuim

Mobigear Ruggedized iPad Air 2 (2014) Hoes EVA Schuim Backcover + Standaard - Oranje
€ 29,95
Mobigear Thumbs Up iPad Pro 11 Inch (2021) Kinder Tablethoes met Handvat - Blauw
€ 22,95
Xccess Kids Guard iPad Mini 4 (2015) Kinder Tablethoes met Handvat - Zwart
€ 21,95
Mobigear Ruggedized iPad 8 (2020) Hoes EVA Schuim Backcover + Standaard - Blauw
€ 29,95
Mobigear Thumbs Up iPad Air 5 (2022) Kinder Tablethoes met Handvat - Rood
€ 22,95
Xccess Kids Guard iPad Air 4 (2020) Kinder Tablethoes met Handvat - Groen
€ 21,95
Mobigear AeroArmor iPad 8 (2020) Kinder Tablethoes met Handvat - Roze
€ 24,95
Mobigear Ruggedized iPad Pro 11 Inch (2018) Hoes EVA Schuim Backcover + Standaard - Zwart
€ 29,95
Mobigear Butterfly iPad Air 11 Inch (2024) Hoes EVA Schuim Backcover + Schouderband + Standaard - Groen
€ 24,95
Xccess Kids Guard iPad Mini 3 (2014) Kinder Tablethoes met Handvat - Groen
€ 21,95