Telefoonhoesjes van verschillende materialen

Bij het uitzoeken van een telefoonhoesje krijg je de keuze uit exemplaren van verschillende materialen. Soms bestaat een hoesje geheel uit één specifiek materiaal en soms worden er verschillende materialen gecombineerd in het ontwerp van een telefoonhoesje. Sommige materialen ken je misschien al, maar van andere materialen heb je misschien nog nooit gehoord. In dit artikel leggen we daarom graag enkele materialen aan je voor met bijbehorende voor- en nadelen, zodat je goed geïnformeerd kunt beginnen aan de zoektocht naar het ideale telefoonhoesje van het perfecte materiaal!

Telefoonhoesjes van Polycarbonaat

Veel smartphonehoesjes worden geheel of gedeeltelijk gemaakt van hard kunststof. Het gaat hier ook wel om polycarbonaat (PC). Dit materiaal is onwijs stevig, hard en helder transparant. Bovendien kan polycarbonaat in tegenstelling tot veel andere kunststoffen goed tegen hoge temperaturen. Als een smartphonehoesje geheel of gedeeltelijk van polycarbonaat is gemaakt, dan spreken we ook wel van een hardcase hoesje. Een hardcase is dan ook zeer sterk en zit erg stevig om het toestel heen. Daarnaast voelt deze materiaalsoort vaak glad aan, waardoor je smartphone bijvoorbeeld gemakkelijk in je broekzak glijdt.

1_4
2_4

Telefoonhoesjes van siliconen

Nog een materiaalsoort die veel gebruikt wordt bij het produceren van telefoon hoesjes is silicoon, oftewel siliconen. Het gaat hier om een zeer flexibele vorm van kunststof. Waar er voorheen veel hoesjes van 100% siliconen verkrijgbaar waren, wordt dit materiaal tegenwoordig vaker gecombineerd met materialen die iets meer stevigheid bieden. Een hoesje van enkel siliconen blijft over het algemeen namelijk door de flexibiliteit niet zo goed om een telefoon zitten, wat nu juist onhandig is bij een accessoires wat bescherming moet bieden aan de telefoon. De grip en het uiterlijk van siliconen zijn echter wel aspecten die ervoor zorgen dat het materiaal nog steeds veel wordt gebruikt, dan wel alleen als buitenste laag van het hoesje.

Telefoonhoesjes van TPU

Ook TPU wordt veel gebruikt bij de productie van telefoonhoesjes. TPU staat voor thermoplastisch polyurethaan en biedt op veel fronten de perfecte tussenvorm tussen polycarbonaat en siliconen. Het materiaal is namelijk licht buigbaar en goed bestand tegen slijtage. Dankzij de buigbaarheid zijn smartphonehoesjes van TPU gemakkelijk te verwisselen. Verder is TPU net als polycarbonaat een glad materiaal, waardoor het fijn in de hand ligt. TPU zien we voornamelijk terug bij backcover hoesjes, maar ook bij bookcases. In dat geval is de binnencase van de bookcase dan van TPU gemaakt. Wil je meer te weten komen over dit populaire materiaal? Lees dan ons informatieve artikel over TPU hoesjes.

3_4
4_3

Telefoonhoesjes van leer

Er zijn ook veel telefoonhoesjes van leer verkrijgbaar. Leer wordt gemaakt van dierenhuid en kan worden gecategoriseerd als een duurzame materiaalsoort. Hoesjes van leer stralen altijd net even iets meer professionaliteit en luxe uit en gaan ook nog eens ontzettend lang mee, mits het materiaal op de goede manier wordt onderhouden. De keerzijde van het materiaal is echter wel dat het iets duurder is dan andere materialen, waardoor hoesjes van echt leer ook vaak wat duurder uitvallen.

Telefoonhoesjes van kunstleer

Ben je op zoek naar een telefoonhoesje met een leer uiterlijk, maar vind je de hoesjes van echt leer net iets te prijzig? Dan raden we je aan om de varianten van kunstleer eens te bekijken. Deze hoesjes lijken op leren hoesjes, maar worden voor een lagere prijs aangeboden. Bij de productie van kunstleer (ook wel PU of vegan leer genoemd) wordt er een laag textiel bedrukt met een dun laagje kunststof. Deze kunststof laag wordt voorzien van een textuur die erg lijkt op de textuur van echt leer, waardoor de materialen bijna niet zijn te onderscheiden. Natuurlijk scoort kunstleer niet op alle vlakken net zo goed als echt leer, maar het biedt zeker een goed alternatief.

5_3
6

Telefoonhoesjes van neopreen

Neopreen is een materiaal wat voornamelijk bekend is van wetsuits, de pakken die bijvoorbeeld tijdens het surfen of duiken worden gebruikt om warm te blijven in het koude water. In het geval van telefoonhoesjes wordt neopreen vaak gebruikt bij sportarmbanden voor telefoons. Het waterafstotende aspect van neopreen komt dan namelijk goed van pas, omdat hierdoor zweet niet wordt geabsorbeerd. Daarbij voelt het zachte neopreen materiaal ook fijn aan je huid, waardoor een sportarmband zeer comfortabel te dragen is.

Telefoonhoesjes van glas

Veel smartphones worden tegenwoordig voorzien van een glasplaatje aan de achterkant. Vind je dit fijn aanvoelen, maar wil je je telefoon toch graag voorzien van een goede bescherming? Dan kun je ook kiezen voor een telefoonhoesje van glas. Vaak worden bij dergelijke hoesjes de materialen TPU en gehard glas gecombineerd. De zijkanten zijn dan van TPU, zodat je het hoesje gemakkelijk om je telefoon kunt doen en voor de achterkant van het hoesje wordt dan gebruik gemaakt van gehard glas, een versterkte vorm van glas.

7
8

Telefoonhoesjes van hout

Er zijn ook diverse telefoonhoesjes van hout verkrijgbaar. Net zoals bij glazen hoesjes wordt het hout bij dergelijke hoesjes gecombineerd met buigbaardere materialen, zoals bijvoorbeeld TPU, zodat het hoesje gemakkelijk op de telefoon te doen is. Bij de productie van houten telefoonhoesjes worden veel verschillende houtsoorten gebruikt. Zo zijn er bijvoorbeeld telefoonhoesjes van bamboe, walnoot hout en kurk te vinden. Het leuke aan telefoonhoesjes van hout is dat geen enkel exemplaar op de ander lijkt, omdat elk stuk hout er weer anders uit ziet.

Telefoonhoesjes van composteerbaar materiaal

Denk je ook graag aan het milieu bij het uitzoeken van een nieuw telefoonhoesje? Er zijn tegenwoordig verschillende merken die telefoonhoesjes produceren van eco-friendly materialen. Aan de ene kant zien we telefoonhoesjes van gerecycled plastic. Aan de andere kant zien we telefoonhoesjes van composteerbare materialen. Nadat je zo’n hoesje van composteerbaar materiaal een tijdje hebt gebruikt en erop bent uitgekeken, kun je hem gewoon in de compostbak doen, zodat de natuur er ook weer wat aan heeft!

9

Maar welk materiaal is het beste?

Ben je nog benieuwd welk materiaal het beste is? Helaas is dat een lastige vraag om antwoord op te geven, omdat dit volledig afhankelijk is van jouw eigen voorkeuren en smaak. Het is maar net wat jij wel of niet mooi vindt. Je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat elk hoesje die je vindt in het assortiment van hoesjesdirect.nl voldoende bescherming biedt aan jouw kostbare telefoon, zodat vervelende schade kan worden voorkomen.

Zoek via onderstaande zoekbalk je telefoon op, zodat je direct het beschikbare assortiment hoesjes voor jouw telefoon kunt bekijken!

Zoek jouw toestel

    Keuzehulp

    Welk toestel heb ik?

    Check binnen 1 minuut jouw toestel!

    Bestel gegarandeerd een goed passend product en maak gebruik van de hoesjesdirect.nl 100% pasgarantie. Check eenvoudig jouw toestel in enkele stappen!

    welk-toestel-heb-ik