Advies over welk soort telefoonhoesje je moet kopen

Heb je een nieuwe telefoon gekocht, of ben je simpelweg uitgekeken op je huidige telefoonhoesje? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuw telefoonhoesje. Maar ja, welke kies je dan? Er zijn veel verschillende soorten telefoonhoesjes verkrijgbaar, dus we kunnen ons goed voorstellen dat het lastig is om een telefoonhoesje uit te kiezen. We vertellen je graag meer over verschillende modellen telefoonhoesjes, zodat je gemakkelijk kunt bepalen welk model telefoonhoesje het beste bij jou past!

Book cases

Ben je op zoek naar het soort hoesje dat lijkt op een klein boekje? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een bookcase. Een bookcase bedekt de achterkant en randen van je smartphone en is voorzien van een voorflap die je zijwaarts over het beeldscherm kunt klappen. In gesloten positie biedt een bookcase hierdoor een volledige bescherming aan je telefoon. Bovendien worden binnenkomende meldingen afgeschermd, wat veel mensen fijn vinden.

Het handige aan een bookcase is dat er aan de binnenkant van de voorflap meestal vakjes worden toegevoegd, zodat je wat pasjes en/of contant geld kunt opbergen. Om deze reden wordt een bookcase ook vaak een “wallet case” genoemd. Daarnaast is het bij veel bookcases mogelijk om het hoesje zo om te vouwen dat deze als een standaardje voor je telefoon te gebruiken is.

Voor- en nadelen

Rondom volledige bescherming
Ruimte voor pasjes en contant geld
Standaard functie
Minder compact dan andere soorten hoesjes

Backcovers

Een backcover is een type telefoonhoesje dat de achterkant en randen van een smartphone bedekt en het beeldscherm van de telefoon vrij houdt. Een groot voordeel van backcovers is dat ze redelijk compact zijn, waardoor ze amper dikte toevoegen aan de totale dikte van je telefoon. Zo blijft het met een backcover bijvoorbeeld mogelijk om je telefoon gemakkelijk in je broekzak te steken.

Bij backcovers wordt het beeldscherm vrij gehouden, wat zowel een voordeel als een nadeel is. Het voordeel is dat je hierdoor binnenkomende meldingen direct kunt zien. Het nadeel is dat het beeldscherm niet volledig wordt beschermd door het hoesje. Veel backcovers worden daarentegen wel voorzien van een opstaande rand langs het beeldscherm, zodat een groot gedeelte van de kans op schade al kan worden weggenomen. Wil je het beeldscherm echt optimaal beschermen, dan is het aan te raden om een backcover te combineren met een screenprotector.

Backcovers zijn in een heleboel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo zijn ze te vinden van verschillende materialen, in diverse mooie kleuren en met handige extra’s zoals bijvoorbeeld ruimte voor pasjes en een standaard-functie.

Voor- en nadelen

Compact, dus gemakkelijk in je broekzak te steken
Direct zicht op het beeldscherm
In heel veel uitvoeringen verkrijgbaar
Geen volledige bescherming voor het beeldscherm, maar wel te combineren met een screenprotector

Telefoonhoesjes met koord

Heb je vaak niet echt een plek in je outfit om je telefoon in op te bergen? Of ben je je telefoon vaak kwijt? Dan is de backcover uitvoering met een koord eraan misschien een goede optie voor jou! Dergelijke hoesjes worden in de volksmond simpelweg “telefoonhoesjes met koord” genoemd en zijn ontzettend fijn in gebruik. Het koord zit met één of twee bevestigingspunten stevig aan de onderkant van de backcover bevestigd, afhankelijk van het exemplaar waar je voor kiest. Daarnaast is het koord in de meeste gevallen in lengte verstelbaar, zodat je hem naar wens op de perfecte lengte kunt afstellen.

Je kunt het koord om je nek of over je schouder dragen, zodat je je telefoon altijd bij de hand hebt en niet meer kwijt raakt. Met een telefoonhoesje met koord verminder je ook de kans op valschade, omdat het koord je telefoon opvangt als deze tijdens gebruik uit je handen glipt.

Voor- en nadelen

Gemakkelijk om nek of over schouder te dragen
Verminderde kans op valschade
Voorkomt dat je je telefoon kwijt raakt
Met koord niet meer gemakkelijk in broekzak te steken

Sportarmbanden

Luister je graag naar muziek tijdens het sporten, of wil je gewoon graag goed bereikbaar blijven tijdens je work-out, maar vind je het niet fijn om je telefoon in de broekzak van je sportkleding te bewaren. Dan is een sportarmband misschien wel iets voor jou! Een sportarmband is een stevige telefoonhoes die je aan je bovenarm kunt bevestigen door middel van een verstelbare band. Hiermee kun je je telefoon comfortabel meenemen tijdens het sporten. Daarnaast verminder je met een sportarmband de kans op valschade, omdat je je telefoon goed in de sportarmband kunt opbergen. Sportarmbanden zijn altijd voorzien van de nodige uitsparingen, zodat je bijvoorbeeld nog steeds je oordopjes op je telefoon kunt aansluiten. Ook blijft het touchscreen van je telefoon te bedienen door middel van een geleidend transparant venster in de sportarmband.

Voor- en nadelen

Comfortabel om je bovenarm te dragen
Verminderde kans op valschade
Touchscreen blijft te bedienen
De telefoon is niet gemakkelijk uit de sportarmband te halen tijdens het dragen

Nog veel meer telefoonhoesjes te ontdekken!

Hierboven hebben we een aantal veelvoorkomende modellen telefoonhoesjes besproken, maar er is natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar. Zo zijn sommige hoesjes voorzien van nog meer functionaliteit of extra bescherming. Ook is er veel variatie op het gebied van materiaal. Ontdek bijvoorbeeld telefoonhoesjes van TPU, siliconen, Polycarbonaat, leer, kunstleer en meer. Het is het maar net wat jij handig vindt en waar jij behoefte aan hebt.

Benieuwd naar het aanbod voor jouw telefoon? In de zoekbalk hieronder kun je gemakkelijk je telefoon opzoeken, zodat je direct alle passende hoesjes voor jouw telefoon kunt bekijken.

Zoek jouw toestel

    Keuzehulp

    Welk toestel heb ik?

    Check binnen 1 minuut jouw toestel!

    Bestel gegarandeerd een goed passend product en maak gebruik van de hoesjesdirect.nl 100% pasgarantie. Check eenvoudig jouw toestel in enkele stappen!

    welk-toestel-heb-ik