5 tips om je oude telefoon weer te laten stralen!

Gaat je telefoon al een tijdje mee en lijkt het erop alsof hij z’n beste tijd wel heeft gehad? Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe telefoon aan te schaffen, maar nieuwe telefoons zijn natuurlijk over het algemeen natuurlijk niet goedkoop. Daarnaast is de kans ook groot dat je huidige toestel best nog wel even mee kan, maar dat hij er gewoon niet meer zo flitsend en strak uitziet als toen je hem kocht. Echter, hier is in veel gevallen best wat aan te doen!

In dit artikel geven we je een aantal goede tips om jouw oude vertrouwde telefoon er weer als nieuw uit te laten zien en hem te laten stralen, zodat je de grote investering in een nieuwe telefoon nog even voor je uit kunt schuiven.

Tip 1: Maak je telefoon goed schoon

Ziet je telefoon er niet meer zo best uit? Dan kan een goede schoonmaakbeurt al een groot verschil maken. Haal eerst je telefoonhoesje van je telefoon, zodat je eens goed kunt beoordelen hoe vies je telefoon daadwerkelijk is.

Valt het wel mee hoe vies je telefoon eruit ziet, dan kun je een microvezeldoekje gebruiken om stof, vingerafdrukken en lichte vlekken weg te poetsen. Heeft je toestel wat meer liefde nodig en wil je hem echt grondig desinfecteren, dan raden we je aan om een mengsel te maken van 70% isopropylalcohol en 30% water en hiermee een microvezeldoekje lichtelijk te bevochtigen. Met dit doekje kun je het gehele oppervlak van je telefoon desinfecteren en eventuele vieze vlekken wegpoetsen, zodat je telefoon weer lekker schoon wordt.

Zorg dat je het microvezeldoekje niet te nat maakt. Je wilt namelijk voorkomen dat er vocht in de openingen van je telefoon terechtkomt, omdat dit schadelijk kan zijn voor je toestel. Daarnaast raden we je ook heel sterk af om agressievere chemicaliën te gebruiken voor het schoonmaken van je telefoon, omdat deze het materiaal van je telefoon kunnen beschadigen.

microvezeldoekje

Tip 2: Maak ook je telefoonhoesje goed schoon

Naast je telefoon is het ook aan te raden om je telefoonhoesje schoon te maken. Hoe je dit het beste kunt doen, is afhankelijk van het materiaal van je hoesje. Is je hoesje gemaakt van absorberend materiaal, dan raden we je aan om het hoesje voorzichtig schoon te maken met een microvezeldoekje dat je een beetje nat maakt met warm water, eventueel gemengd met wat groene zeep als het nodig is om grondiger te reinigen. Is je hoesje gemaakt van materiaal wat niet absorbeert, zoals bijvoorbeeld een backcover van TPU en/of polycarbonaat, dan kun je hem gewoon onder de kraan afspoelen en eventueel schoonboenen met borstel en een beetje afwasmiddel. Zorg er wel voor dat je je telefoonhoesje na het schoonmaken weer goed droog maakt voordat je hem weer om je telefoon doet.

Tip 3: Ruim je telefoon vanbinnen op

Een goede manier om je telefoon op te frissen, is door hem van binnen ook eens op te ruimen. Dat kun je op verschillende manieren doen. 

Allereerst kun je je interne opslag bijvoorbeeld eens uitmesten. Een overvolle opslagruimte kan namelijk invloed hebben op de prestaties van je telefoon. Verwijder afbeeldingen, documenten en apps die niet bewaard hoeven te worden en/of niet meer worden gebruikt, zodat er weer opslagruimte vrij komt. Verwijder je liever niets, dan kun je er ook voor kiezen om je bestanden op een clouddienst te zetten, zodat je ze niet meer in de interne opslag van je telefoon hoeft te bewaren.

Om de prestaties van je telefoon een boost te geven, kun je ook overwegen om een fabrieksreset uit te voeren. We adviseren echter om eerst een degelijke back-up te maken van je gegevens, aangezien een fabrieksreset alle gegevens van het toestel wist.

Een andere manier om je telefoon van binnen op te ruimen is door de inrichting van je telefoon te wijzigen. Dit heeft misschien niet zo zeer invloed op de prestaties van het toestel, maar wel op jouw gebruikerservaring. Wijzig bijvoorbeeld de volgorde van je apps en/of plaats ze per categorie in aparte mapjes, zodat je app-overzicht ook echt weer overzichtelijk wordt. Ook het wijzigen van de achtergrond, zowel op het toegangsscherm als op het beginscherm, kan een positieve invloed hebben op jouw gebruikerservaring en kun je je oude telefoon weer als nieuw laten voelen.

Tip 4: Vervang je oude telefoonhoesje

Het aanzicht van je telefoon bestaat gemiddeld voor ongeveer 60% uit je telefoonhoesje. Ben je uitgekeken op je huidige hoesje? Of heeft je telefoonhoesje inmiddels wat beschadigingen opgelopen, waardoor hij er niet meer zo mooi uitziet? Dan kan het vervangen van je oude telefoonhoesje ook een goede manier zijn om je telefoon een opfrisbeurt te geven.

Bij het uitzoeken van een vervangend telefoonhoesje, zijn er diverse kanten die je op kunt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een nieuw exemplaar van het hoesje wat je al om je telefoon hebt zitten, zodat je weer verder kunt met een hoesje zónder slijtage. Heb je echt behoefte aan een frisse start? Dan kun je natuurlijk ook voor een totaal ander hoesje kiezen, bijvoorbeeld in een hele andere kleur of met een heel ander design. 

Bij het selecteren van een nieuw telefoonhoesje krijg je ook de kans om te kiezen voor extra functionaliteit in je hoesje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opbergruimte voor pasjes en/of contant geld, een geïntegreerde ring voor een verbeterde grip tijdens het vasthouden van je telefoon of een standaard functie waarmee je je telefoon rechtop neer kunt zetten op tafel, zodat je hem tijdens het kijken van een filmpje niet vast hoeft te houden.

Telefoon_met_een_nieuw_telefoonhoesje_eromheen

Bij hoesjesdirect.nl hebben we een enorm assortiment van meer dan 60.000 hoesjes voor alle merken en alle toestellen, waardoor de kans groot is dat er een telefoonhoesje tussen zit die om jouw telefoon past én volledig voldoet aan jouw wensen. Navigeer hiervoor eerst naar de categorie voor jouw toestel en gebruik de filters om bij het hoesje van je dromen uit te komen.

Tip 5: Plak een verse screenprotector op het scherm

Heb je al een screenprotector op het beeldscherm van je telefoon zitten? Dan ben je goed bezig, want met een screenprotector voorkom je dat het echte beeldscherm van je telefoon beschadigd raakt. Hoewel screenprotectors altijd van extra stevige materialen worden gemaakt, zijn screenprotectors in de praktijk niet onverwoestbaar. Heb je je screenprotector al een tijdje in gebruik en laat je je telefoon weleens vallen of rondslingeren, dan is er kans dat er inmiddels toch wat kleine beschadigingen in je screenprotector zitten. Dit kunnen kleine krasjes zijn, maar het kan ook gaan om een barst. Afhankelijk van de ernst van de schade, kun je je screenprotector vaak gewoon op het beeldscherm laten zitten en het touchscreen probleemloos blijven gebruiken, maar echt fraai ziet het er natuurlijk niet uit.

Wil je je telefoon een goede opfrisbeurt geven, dan kan het vervangen van je beschadigde screenprotector ook een groot verschil maken. Het beeldscherm is immers hét onderdeel van je telefoon waar je tijdens gebruik de hele tijd naar kijkt. Een kras of breuk in het materiaal van de screenprotector kan een doorn in het oog zijn en doet echt afbreuk aan hoe mooi je telefoon eruit ziet. Met een verse screenprotector kun je je telefoon er weer helemaal als nieuw uit laten zien.

Bij hoesjesdirect.nl kun je terecht voor een kwalitatieve screenprotector voor jouw telefoon. Je kunt kiezen voor een verpakking met één screenprotector erin, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een multi-pack van 2 of 3 exemplaren, zodat je altijd een vervangende screenprotector in huis hebt. Mocht je eerste screenprotector om wat voor reden dan ook beschadigd raken, dan kun je hem direct vervangen door een nieuw exemplaar wat je nog had liggen en blijft je telefoon er altijd netjes uitzien.

Telefoon_met_kapotte_screenprotector

Voor het opplakken van een screenprotector is het wel noodzakelijk dat het echte beeldscherm van je telefoon helemaal vrij van schade is. Zit er toch een klein barstje in het display, dan zal een screenprotector nooit helemaal zonder luchtbellen op het beeldscherm te plakken zijn, omdat je beeldscherm door beschadigingen niet meer perfect vlak is. Is het beeldscherm van je telefoon enigszins beschadigd, dan raden we je aan om het beeldscherm eerst te (laten) vervangen voordat je er een screenprotector op plakt.

Je hoeft dus nog geen nieuwe telefoon te kopen

In dit artikel hebben we verschillende handige tips besproken om je vertrouwde telefoon weer in topconditie te brengen, zodat je de aanschaf van een nieuwe telefoon nog even voor je uit kunt schuiven. Door je huidige telefoon grondig schoon te maken, zowel het toestel zelf als het hoesje, herstel je niet alleen de esthetiek, maar ook de hygiëne. Het optimaliseren van de interne opslag en het herorganiseren van je apps dragen bij aan een verbeterde prestatie en gebruikservaring. Bovendien hebben we benadrukt hoe het vervangen van je oude telefoonhoesje en het aanbrengen van een nieuwe screenprotector de uitstraling van je telefoon aanzienlijk kunnen verbeteren. Kortom, met deze praktische tips kun je je telefoon weer laten stralen als nieuw, zodat je de aanschaf van een nieuwe telefoon nog even uit kunt stellen.