Advies over telefoonhouders voor in de auto

In Nederland is het niet toegestaan om je smartphone tijdens het autorijden te gebruiken als je deze in je hand houdt. De smartphone werkt in dat geval namelijk te afleidend, waardoor gevaarlijke verkeerssituaties kunnen ontstaan. Er staan daarom ook hoge boetes op het handheld gebruik van een smartphone. Als je je smartphone in een houder plaatst is het wel toegestaan om deze tijdens het autorijden te gebruiken. Zo kun je je smartphone bijvoorbeeld perfect gebruiken als navigatie-systeem, of kun je tijdens het rijden handsfree met iemand bellen.

Als je op zoek bent naar een telefoonhouder voor in de auto, dan kun je bij hoesjesdirect.nl goed terecht. We hebben namelijk een groot aantal verschillende autohouders in het assortiment opgenomen, zodat er voor iedereen wel een houder tussen zit. We kunnen ons voorstellen dat het knap lastig kan zijn om een telefoonhouder voor in de auto te selecteren. Het assortiment is namelijk zo breed opgesteld dat het mogelijk is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven we je graag wat meer informatie over de verschillende soorten telefoonhouders voor in de auto, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor een specifiek exemplaar!

Bevestiging tussen auto en houder

Allereerst is het goed om te bepalen op welke manier je wilt dat de telefoonhouder aan de binnenkant van de auto wordt bevestigd. Hiervoor zijn grofweg vier verschillende manieren. Je kunt een telefoonhouder bevestigen in het ventilatierooster, aan het raam door middel van een zuignap, in de bekerhouder en aan het dashboard. Hieronder bespreken we de 4 verschillende manieren.

Ventilatierooster-telefoonhouder-voor-in-de-auto-250x250

1. Bevestiging in het ventilatierooster

De eerste soort telefoonhouder voor in de auto die we graag aan je voorleggen is de variant die kan worden bevestigd in het ventilatierooster van de auto. Deze houders zijn voorzien van een kruisvormige rubberen klem die gemakkelijk in het ventilatierooster of luchtrooster van elke auto kan worden bevestigd. Er zijn varianten verkrijgbaar waarbij de vastheid van de klem niet te veranderen is, maar er zijn ook varianten verkrijgbaar waarbij je de klem wel vaster of losser kunt draaien. Het is natuurlijk afhankelijk van je auto of deze manier van bevestiging in jouw geval de beste optie is. Controleer daarom eerst goed waar in jouw auto de ventilatieroosters zitten, en of het handig zou zijn om je smartphone op één van deze plekken te bevestigen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je goed zicht houdt op je smartphone (bijvoorbeeld tijdens het navigeren), dus deze variant is niet geschikt als het ventilatierooster in jouw auto op een onhandige plek zit.

37702-250x250

2. Bevestiging met een zuignap

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een telefoonhouder voor in de auto met een zuignap bevestiging. De producten in deze categorie zijn door middel van een zuignap aan de binnenkant van het raam in je auto te bevestigen. Je kunt ervoor kiezen om de houder aan de binnenkant van de voorruit te bevestigen, maar in sommige auto's is het ook mogelijk om de houder juist aan een zijraam te bevestigen. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van de ruimte in de auto. De zuignap bevestiging is gemakkelijk in de auto te plaatsen. Door de zuignap eerst een beetje vochtig te maken zal deze beter blijven zitten nadat je hem hebt vastgemaakt aan de binnenkant van het raam.

macally_mcupxl_01-250x250

3. Bevestiging in de bekerhouder

Er zijn ook verschillende telefoonhouders voor in de auto verkrijgbaar die in de bekerhouder kunnen worden bevestigd. Het gedeelte van de houder wat in de bekerhouder dient te worden gedaan kan in diameter versteld worden, zodat hij in elke auto passend gemaakt kan worden. Of deze variant telefoonhouder voor in de auto geschikt is voor jou is volledig afhankelijk van jouw auto. In sommige auto's zit de bekerhouder precies op de juiste plek voor dit systeem, en is de smartphone goed zichtbaar tijdens het rijden. In andere auto's zit de bekerhouder niet op de juiste plek, en is deze variant telefoonhouder niet aan te raden. Controleer dus goed het interieur van jouw auto voordat je voor deze variant telefoonhouder voor in de auto kiest.

ip7g1074b_4kopie-250x250

4. Bevestiging op het dashboard

Bij het kiezen van een telefoonhouder voor in de auto kun je ook kiezen voor een variant die kan worden bevestigd aan het dashboard van jouw auto. Bevestiging aan het dashboard gebeurt bij de meeste autohouders door middel van een sterke sticker, maar er zijn ook varianten te vinden binnen deze categorie die kunnen worden vastgeschroefd aan het dashboard. Met de dashboardhouders heb je de meeste vrijheid wat betreft positionering van de telefoonhouder voor in de auto. Je kunt namelijk helemaal zelf bepalen waar op het dashboard je de houder vastplakt of vastschroeft.

Bevestiging tussen telefoon en houder

Vervolgens is het goed om eens na te denken over welke bevestiging tussen de telefoon en de houder jij het handigst vindt. Hiervoor zijn ook verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je smartphone in een klem te bevestigen, maar een magnetische bevestiging is ook mogelijk. Hieronder leggen we je precies uit hoe beide bevestigingen werken.

21888_10-250x250

1. Bevestiging in een klem

Allereerst leggen we de bevestiging in een klem aan je uit. Bij deze variant telefoonhouder voor in de auto kun je je smartphone in een klem plaatsen zoals hiernaast afgebeeld. De klem is bij de meeste varianten uit te trekken en trekt weer strak door de springveer die in het product verwerkt zit. De springveer is sterk genoeg om jouw smartphone goed vast te blijven houden tijdens het rijden, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je smartphone uit de houder zal vallen als je over een hobbel in de weg rijdt. Per telefoonhouder wordt op de productpagina aangegeven wat de maximale breedte van de smartphone mag zijn. Het is dus verstandig om de breedte van je smartphone even op te meten voordat je een telefoonhouder voor in de auto selecteert.

nieuw-2021-02-02-om-16.12.08

2. Bevestiging met een magneet

Een andere manier van het bevestigen van je smartphone aan een telefoonhouder voor in de auto is de magnetische bevestiging. Bij dit soort product wordt een metalen plaatje geleverd die je achter op je smartphone in het telefoonhoesje kunt stoppen. Het metalen plaatje blijft hierdoor goed zitten en zorgt ervoor dat je smartphone aan de magnetische houder blijft plakken. De magneet in de telefoonhouder voor in de auto is sterk genoeg om jouw smartphone goed vast te kunnen houden. Zelfs als je over een drempel rijdt zal de magneet ervoor zorgen dat je toestel niet uit de houder valt. Het is bij deze variant aan te raden om een niet al te dik telefoonhoesje te gebruiken. Bij een te dik telefoonhoesje zou de afstand tussen het metalen plaatje en de magneet in de houder te groot kunnen worden, waardoor de sterkte van de magneet afneemt. Bij de meeste telefoonhoesjes zal deze manier van bevestiging echter wel goed werken.