advies over welke screenprotector je moet kopen

Als je op zoek bent naar een screenprotector voor je smartphone of tablet, dan kun je kiezen uit verschillende varianten. De juiste keuze maken lijkt lastig, maar is heel gemakkelijk als je goed geïnformeerd bent. Om je te helpen bij je keuze, leggen we je hieronder graag uit wat voor soorten screenprotectors er allemaal zijn. Alle mogelijkheden worden besproken, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken bij het aanschaffen van een screenprotector voor jouw toestel.

Zoek je toestel en bekijk direct geschikte screenprotectors

Zoek jouw toestel

    Materialen screenprotectors

    Je kunt kiezen uit een twee verschillende materialen bij je keuze voor een screenprotector. Zo heb je de keuze uit een glazen screenprotector of een kunststof screenprotector. Hieronder lichten we graag toe wat de voor- en nadelen zijn per materiaal.

    Glazen screenprotectors

    De meeste mensen kiezen voor een screenprotector van gehard glas. Een glazen screenprotector is gemakkelijk aan te brengen op het beeldscherm van je toestel en geeft de netste afwerking op je toestel. Daarnaast blijft de touch-ervaring bij een glazen screenprotector ook het beste behouden, omdat het glas hetzelfde aanvoelt als het daadwerkelijke beeldscherm van je toestel. Je merkt hierdoor geen verschil met swipen, slepen en vegen over het scherm. Ook de gevoeligheid van het touchscreen blijft bij een glazen screenprotector het beste behouden. Het geharde glas beschermt tegen krassen, deuken, barsten en breuken.

    tempered-glass-250x250

    Kunststof screenprotectors

    Een goed alternatief is een screenprotector van kunststof. Een kunststof screenprotector biedt een goede bescherming aan het beeldscherm van je toestel en voorkomt eventuele krassen, deuken, barsten of breuken. De kunststof variant laat echter te wensen over op het gebied van de touch-ervaring en het behoud van de gevoeligheid van het touchscreen. Het grote voordeel van de kunststof screenprotectors is dat ze een stuk voordeliger zijn dan glazen screenprotectors. Ben je op zoek naar een relatief goedkope bescherming voor het beeldscherm van je toestel, dan is een kunststof screenprotector de beste optie voor jou!

    kunststof-protector-250x250_1

    Afwerking screenprotectors

    Screenprotectors zijn er naast in verschillende materialen zoals hierboven besproken ook met verschillende afwerkingen ofwel effecten. De meest standaard versie is de volledig heldere ultra clear variant, maar er zijn ook speciale screenprotectors met andere afwerkingen.

    Ultra Clear screenprotector

    De meest populaire afwerking is de screenprotector zonder afwerking, namelijk gewoon volledig helder en transparant. Dit type geeft je beeld net zo weer als het zou doen zonder protector. Voor de meeste gebruikers raden we daarom een ultra-clear variant aan. Daarmee zit je eigenlijk altijd goed.

    Voor- en nadelen:

    + Voordelig in aanschaf
    + Volledig helder zicht op het scherm

    ultra-clear-250x250

    Anti Glare / Matte screenprotector

    Een screenprotector met een extra afwerking is de Anti-Glare of ook wel matte screenprotector. Dit type heeft een laagje ingebouwd die zonlicht-weerkaatsing en reflectie tegengaat. Vooral handig als je buiten met je smartphone of tablet wilt werken in de volle zon. Naast het voorkomen van reflectie zorgt dit type screenprotector er ook voor dat vingerafdrukken minder of zelfs helemaal niet meer zichtbaar zijn op het scherm. Een klein nadeel is het feit dat deze screenprotectors het scherm iets minder helder maken. Wil je dat niet, dan kun je beter voor een Ultra-Clear variant gaan.

    Voor- en nadelen:

    + Voordelig in aanschaf
    + Geen last meer van reflectie en vingerafdrukken
    - Scherm is iets donkerder

    anti-glare-250x250

    Privacy screenprotector

    Als je vaak met het openbaar vervoer reist, of gewoon niet wilt dat mensen die naast je staan of zitten mee kunnen kijken, dan kan je gebruik maken van een privacy screenprotector. Deze variant is voorzien van een unieke eigenschap waarbij je alléén vanaf recht voor je smartphone zicht hebt op het scherm. Degene die naast je staat of zit ziet alleen een donkere gloed en kan dus niet meekijken naar wat jij op je smartphone doet. Nadeel bij deze variant is dat het scherm wat donkerder wordt. Daarom is het aan te raden om de verlichting van je scherm altijd op de hoogste stand zetten. Dit kan er echter wel voor zorgen dat je batterij iets minder lang mee gaat. 

    Voor- en nadelen:

    + Maakt het display vanaf de zijkant onzichtbaar
    - Iets duurder in aanschaf
    - Maakt het scherm iets donkerder

    privacy-screenprotector-250x250

    Paper touch screenprotector

    Speciaal voor tablet gebruikers die graag schrijven of tekenen op hun tablet is er de Paper touch screenprotector. Een speciale Paper Touch screenprotector geeft je scherm het gevoel van papier. Het materiaal is iets stroever en bevat een hele lichte structuur. Daardoor voelt het precies als het schrijven of tekenen op papier.

    Voor- en nadelen:

    + Simuleert schrijven of tekenen op papier
    - Iets duurder in aanschaf
    - Maakt je scherm iets stroever door de lichte structuur

    paper-touch-screenprotector

    De beste screenprotector merken

    Op hoesjesdirect.nl vind je screenprotectors van een heleboel verschillende merken. Zo zijn er exemplaren te vinden in het luxere segment, maar is het ook mogelijk om te kiezen voor een wat voordeligere screenprotector. Het voordeel van de wat luxere screenprotectors is dat ze van betere kwaliteit zijn, langer mooi blijven en wat dunner zijn. Voordeligere screenprotectors kunnen echter nog steeds een goede bescherming bieden aan het beeldscherm van jouw toestel. 

    Onze keuze screenprotector voor jou

    Wil je ervoor zorgen dat het beeldscherm van jouw smartphone of tablet op de best mogelijke manier wordt beschermd? Dan raden we je aan om een case-friendly glazen screenprotector te combineren met een telefoonhoesje.

    Met een case-friendly glazen screenprotector zorg je voor stevige bescherming tegen krassen en barsten op je scherm. Als je de bescherming vervolgens afmaakt door ook een hoesje om je toestel te doen, dan heb je de allerbeste bescherming van je hele telefoon en hoef je je geen zorgen meer te maken over schade bij normaal dagelijks gebruik.

    Screenprotector perfect aanbrengen

    Heb je een screenprotector gekozen of heb je hem al besteld? Dan wil je natuurlijk je nieuwe screenprotector perfect aanbrengen. Lees onze handleiding screenprotector aanbrengen voor een handig stappenplan!