Doorzichtig hoesje schoonmaken? - Zo doe je dat

Transparante smartphonehoesjes zijn een ideale uitkomst voor iedereen die hun telefoon goed wil beschermen, maar tegelijkertijd niet wil verstoppen achter een hoesje. Alleen transparante telefoonhoesjes hebben wel als nadeel dat ze na verloop van tijd kunnen verkleuren. In dit artikel leggen wij je uit waarom transparante cases geel kleuren en uiteraard lees je alles over een doorzichtig hoesje schoonmaken.

Waarom verkleuren transparante hoesjes?

Transparante hoesjes worden doorgaans gemaakt van polymeer. Dit materiaalsoort is vanwege de flexibiliteit en lage prijs erg populair voor het maken van smartphonehoesjes. Polymeren hebben echter ook de nadelige eigenschap na verloop van tijd te verkleuren, waardoor je met een gelig hoesje te maken krijgt.

Dat jouw transparante hoesje op enig moment geel kleurt, heeft met name te maken met de ultraviolette (UV-) straling van de zon. Hoe meer de transparante case daaraan wordt blootgesteld, hoe sneller de case zal verkleuren. Daarnaast kunnen ook chemicaliën en oliën die op jouw handen zitten en zodoende op het hoesje terechtkomen, zorgen voor een gele kleur op den duur.

Kun je een geel verkleurd hoesje weer transparant maken?

Hoewel er op het internet veel artikelen te vinden zijn die iets anders zeggen, kunnen wij uit eigen ervaring stellen dat een sterk verkleurt hoesje helaas niet meer transparant te krijgen is. Manieren zoals schrobben met soda en warm water of laten weken in een badje van azijn, soda, tandpasta, vloeibaar wasmiddel en warm water werken niet. Ook een badje van cola en soda geeft niet het gewenste resultaat. Hoewel er vast nog meer manieren zijn, is de kans groot dat ook die manieren jouw verkleurde hoesje niet transparant krijgen. Bovendien kun je je afvragen of het überhaupt de moeite waard is. Je kunt namelijk ook gewoon een nieuw transparant hoesje aanschaffen!

Hoe kun je jouw hoesje zo lang mogelijk transparant houden?

Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om jouw transparante cover zo lang mogelijk transparant te houden en de gele verkleuring tegen te gaan. Om te beginnen, kun je dat doen door je transparante hoes zoveel mogelijk uit de zon te houden. Polymeer, het materiaal waar transparante hoezen in de meeste gevallen van gemaakt zijn, verkleurt namelijk door zowel UV-straling als warmte. Door jouw transparante hoesje hier zoveel mogelijk van weg te houden, zal de case minder snel geel kleuren. Bovendien is het verstandig om behalve aan fel (zon)licht en warmte een transparant hoesje ook niet aan andere extreme omstandigheden bloot te stellen.

Verder doe je er ook goed aan een transparant smartphonehoesje regelmatig schoon te maken. Ook al is een compleet geel verkleurde case niet meer transparant te boenen, de verschillende manieren kunnen wel helpen bij het reinigen van de case en tegengaan van beginnende verkleuringen. Op die manier krijgen agressieve chemicaliën zo min mogelijk de kans jouw transparante telefoonhoesje te verkleuren.

Overige tips:

 • Gebruik bij het schoonmaken van jouw hoesje altijd een microvezeldoekje.
 • Wattenstaafjes helpen je ook de moeilijk bereikbare plekjes schoon te maken.
 • Droog een nat hoesje altijd goed af.
 • Haal regelmatig een desinfectiedoekje over je hoesje om bacteriën tegen te gaan.

  Het voorgaande is overigens toe te passen op elk type hoesje, maar is extra belangrijk om in acht te nemen in geval van transparante hoesjes.

  Transparante Telefoon Hoesjes

  Mobigear Ultra Thin Doorzichtig Apple iPhone SE (2020) Hoesje Flexibel TPU Extra Dun Backcover - Transparant
  € 7,95
  Mobigear Basics Doorzichtig Apple iPhone SE (2020) Hoesje Flexibel TPU Backcover - Transparant
  € 8,95
  Mobigear Basics Doorzichtig Apple iPhone 11 Hoesje Flexibel TPU Backcover - Transparant
  € 8,95
  Mobigear Ultra Thin Doorzichtig Apple iPhone 11 Hoesje Flexibel TPU Backcover - Transparant
  € 7,95
  Mobigear Royal Apple iPhone 11 Hoesje Flexibel TPU Backcover - Transparant / Goud
  € 9,95
  Mobigear Cushion Doorzichtig Apple iPhone XR Hoesje Flexibel TPU Backcover Shockproof - Transparant
  € 8,95
  Mobigear Basics Doorzichtig Apple iPhone 13 Hoesje Flexibel TPU Backcover - Transparant
  € 9,95
  Mobigear Ultra Thin Doorzichtig Apple iPhone XS Hoesje Flexibel TPU Extra Dun Backcover - Transparant
  € 7,95
  Mobigear Basics Doorzichtig Apple iPhone 15 Hoesje Flexibel TPU Backcover - Transparant
  € 8,95
  Mobigear Basics Doorzichtig Apple iPhone 11 Pro Hoesje Flexibel TPU Backcover - Transparant
  € 11,95