Nieuwe telefoon? Zorg dat je deze essentiële accessoires in huis haalt

Was je oude vertrouwde telefoon inmiddels toch echt toe aan vervanging en heb je jezelf getrakteerd op een nieuw toestel? Gefeliciteerd met je nieuwe telefoon! Een telefoon upgrade is altijd erg leuk en spannend, zeker als je er op het gebied van specificaties op vooruit gaat.

Om ervoor te zorgen dat je nieuwe telefoon wel weer een tijd mee gaat, is het belangrijk om hem direct te voorzien van een goede bescherming. Ook zijn er accessoires die onmisbaar zijn voor het gebruik van je telefoon, bijvoorbeeld om de accu op te laden of om het toestel veilig te kunnen gebruiken tijdens het autorijden. In dit artikel hebben we de belangrijkste telefoon accessoires voor je op een rij gezet, zodat je goed van start kunt met je nieuwe telefoon.

Bescherm je telefoon met een hoesje

Telefoons zijn over het algemeen behoorlijk kwetsbaar. Valt je telefoon uit je handen of stoot je hem per ongeluk ergens tegenaan, dan is de kans groot dat dit leidt tot vervelende schade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan krassen of deuken in de behuizing of schade aan de interne hardware van je telefoon. Dergelijke schade kan leiden tot hoge reparatiekosten, waar je natuurlijk niet op zit te wachten. In ergere gevallen is de schade misschien zelfs helemaal niet meer te repareren en ben je genoodzaakt om je toestel te vervangen door een nieuw exemplaar, waar je natuurlijk al helemaal niet op zit te wachten.

Dit alles is echter gemakkelijk te voorkomen door gebruik te maken van een beschermend telefoonhoesje. Met een telefoonhoesje kan de impact van een val of stoot goed worden geïncasseerd, zodat de telefoon zelf onbeschadigd en netjes kan worden gehouden. Hierdoor gaat je toestel een stuk langer mee en voorkom je hoge kosten voor reparatie of vervanging.

Bij het uitzoeken van een hoesje voor je nieuwe telefoon, heb je de keuze uit een heleboel verschillende soorten telefoonhoesjes. Je kunt kiezen uit verschillende modellen, zoals bijvoorbeeld backcovers en bookcases, en je hebt ruime keuze op het gebied van design en kleur. Met een hoesje biedt je je nieuwe telefoon dus niet alleen een goede bescherming, maar ook een uniek uiterlijk wat helemaal past bij jouw persoonlijke stijl.

Plak een screenprotector op het beeldscherm

Met een telefoonhoesje heb je al een behoorlijk goede bescherming voor je nieuwe telefoon te pakken, maar één belangrijk onderdeel van je toestel wordt door het telefoonhoesje nog niet optimaal beschermd. We hebben het dan over het beeldscherm van je telefoon. 

screenprotector

Veel telefoonhoesjes worden zo ontworpen dat het beeldscherm vrij wordt gehouden, zodat het touchscreen goed bereikbaar blijft en eventuele belangrijke meldingen direct zichtbaar zijn. Het nadeel hiervan is dat het kwetsbaarste onderdeel van je telefoon nog niet optimaal beschermd is en je nog steeds kans hebt dat je telefoon beschadigd raakt.

Om deze reden is het verstandig om een telefoonhoesje te combineren met een screenprotector. Een screenprotector is een op maat gemaakt plaatje van transparant materiaal, zoals bijvoorbeeld gehard glas of kunststof, wat je op het beeldscherm van je telefoon kunt plakken. Mocht je telefoon een keer uit je handen glippen en precies op het beeldscherm vallen, dan is de screenprotector in staat om de ergste klappen goed op te vangen, zodat het daadwerkelijke beeldscherm van je telefoon onbeschadigd blijft.

Werkt je oude oplader wel met je nieuwe telefoon?

Welke telefoon je ook hebt gekocht en hoeveel capaciteit de accu van je nieuwe telefoon ook heeft, eens in de zoveel tijd ben je genoodzaakt om je nieuwe telefoon op te laden. Misschien heb je van je vorige telefoon nog een oplader liggen die je hiervoor kunt gebruiken, maar het is natuurlijk goed mogelijk dat deze een stekkertje heeft die niet in je nieuwe telefoon past. Of misschien heb je je oude telefoon verkocht en de oplader erbij gegeven, waardoor je nu zelf misgrijpt. Het is ook mogelijk dat je met je nieuwe telefoon voor het eerst draadloos kunt opladen of kunt snelladen. Voor dergelijke manieren van opladen heb je een speciale draadloze oplader of snellader nodig, welke je misschien nog niet in huis hebt.

Het is bij de aanschaf van een nieuwe telefoon dus zeker aan te raden om je oplaadsituatie eens goed te beoordelen en te bekijken of het nodig is om een (extra) oplader en/of kabeltje(s) in huis te halen, zodat je niet opeens misgrijpt wanneer je de laatste procenten batterij uit je telefoon ziet verdwijnen.

Oplader

Goed zicht op je nieuwe telefoon tijdens het autorijden

Gebruik jij je telefoon graag tijdens het autorijden, bijvoorbeeld om van A naar B te navigeren, handsfree te bellen of om muziek of podcasts af te spelen? Het is verboden (en ook echt sterk af te raden) om je telefoon in je hand te houden en te gebruiken tijdens het autorijden, omdat je telefoon dan voor té veel afleiding zorgt en je zo gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaakt. Het is wel toegestaan om je telefoon onderweg te gebruiken als je hem in een speciale telefoonhouder voor in de auto plaatst, omdat je dan je aandacht beter bij het autorijden kunt houden.

mobigear-ventilatierooster-telefoonhouder-auto-met-klem-zwart_3_

Heb je al een goede telefoonhouder in je auto zitten? En werkt deze nog steeds met de afmetingen van je nieuwe telefoon? En maakt je nieuwe telefoon het misschien mogelijk om voor een gebruiksvriendelijkere telefoonhouder te kiezen, zoals bijvoorbeeld een magnetische MagSafe autohouder? Dit zijn goede vragen om jezelf te stellen na het aanschaffen van je nieuwe toestel, want je wilt er met een nieuwe telefoon natuurlijk wel op vooruit gaan.

Volstaat je huidige autohouder niet meer en is het tijd voor een nieuwe? Let dan goed op de mogelijke plaatsingen binnen het interieur van je auto (klem in het ventilatierooster, zuignap op het raam, etc.), zodat je je nieuwe telefoonhouder op de meest ideale plek in je auto kunt plaatsen en perfect zicht hebt op het beeldscherm van je nieuwe telefoon.