3 tips om gemakkelijk te voorkomen dat je je telefoon kwijt raakt

Smartphones maken vandaag de dag een groot onderdeel uit van ons leven. We gebruiken ze om te bellen en te Whatsappen, maar ook voor het maken van foto’s, het bijhouden van een agenda, het navigeren van A naar B, het bewaren van digitale betaalpassen, het luisteren naar muziek en nog veel meer. We zijn zo gewend dat we op onze trouwe technische vriend kunnen rekenen, dat het idee dat een smartphone zoek kan raken bij veel mensen al voor lichte paniek zorgt.

We kunnen heel goed begrijpen dat het ontzettend vervelend is als je je telefoon kwijt bent. Daarom geven we je graag 3 tipsaccessoires aan je zien waarmee je gemakkelijk kunt voorkomen dat je je telefoon kwijt raakt.

1. Doe een rood hoesje om je telefoon

Ben je altijd eeuwen bezig om je telefoon uit je handtas vol spullen te vissen? Of ben je je telefoon vaak binnenshuis kwijt? Dan kan het helpen om je telefoon te voorzien van een rood telefoonhoesje. Deze tip klinkt misschien een beetje gek, maar werkt in de praktijk wel heel erg goed. De kleur rood staat namelijk bekend als zeer opvallend en trekt snel en effectief de aandacht. Om deze reden wordt de kleur rood bijvoorbeeld ook gebruikt voor stop-borden en als signaalkleur in verkeerslichten en spoorwegovergangen. Door gebruik te maken van een rood telefoonhoesje, spot je je telefoon veel sneller dan wanneer je gebruik maakt van een telefoonhoesje in een meer ingetogen kleur zoals zwart of bruin. Met een rood hoesje om je telefoon laat je hem veel minder snel per ongeluk ergens liggen en vind je hem ook een stuk makkelijker terug. Mocht je rood nu helemaal geen mooie kleur vinden, dan kun je natuurlijk ook voor een andere opvallende kleur kiezen, zoals bijvoorbeeld roze of oranje.

2. Draag je telefoon aan een telefoonkoord

Laat jij je telefoon ook wel eens per ongeluk ergens liggen, bijvoorbeeld omdat je hem niet altijd gemakkelijk in je kleding kunt opbergen? Dan raden we je aan om gebruik te maken van een telefoonkoord. Door middel van een telefoonkoord kun je je telefoon om je nek, over je schouder of als een soort crossbody tasje om je lichaam dragen. Hiermee voorkom je dat je je telefoon ergens neerlegt wanneer je hem niet gebruikt, omdat je hem gewoon aan het koord kunt laten bungelen. Heb je je telefoon nodig, dan is hij altijd binnen handbereik.

Bij telefoonkoorden zijn er twee varianten waar je voor kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een speciaal telefoonhoesje met koord waarbij het telefoonkoord permanent aan het hoesje bevestigd zit, of kun je kiezen voor een universeel telefoonkoord die je met elk telefoonhoesje kunt combineren. Deze laatste variant wordt altijd geleverd met een dun kaartje die je tussen je telefoon en je hoesje kunt stoppen en via de uitsparing voor de kabelpoort met een lusje uit je telefoonhoesje steekt. Aan dit stevige lusje bevestig je vervolgens je telefoonkoord.

Telefoonkoorden werken niet alleen perfect tegen het kwijtraken van je telefoon door eigen toedoen, maar werken ook goed tegen diefstal. Als je telefoon met een koord vast zit om je lichaam, is het voor een eventuele dief namelijk veel moeilijker om je telefoon te stelen.

3. Berg je telefoon op in een telefoontasje

Vind je een telefoonkoord op zich leuk klinken, maar heb je liever een soortgelijk accessoire waar je ook nog wat andere kleine items in op kunt bergen? Dan is een telefoontasje misschien meer iets voor jou. Een telefoontasje is een klein tasje waar je precies je telefoon én een paar andere kleine items in kunt opbergen. Je draagt een telefoontasje als een crossbody tas of over één schouder. 

Het fijne van een telefoontasje is dat hij zo compact is dat je amper voelt dat je hem draagt, maar wel kunt genieten van de opbergmogelijkheden. Zo neem je met gemak je belangrijkste pasjes, wat contant geld, make-up en andere kleine items mee.

Telefoontasjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en verschillende designs, zodat er voor iedereen wel een exemplaar tussen zit die perfect aansluit op de persoonlijke stijl smaak.

Toch je telefoon kwijt? 

Ben je ondanks de tips toch je telefoon kwijt geraakt? Allereerst kun je dan proberen om je eigen telefoon via de telefoon van iemand anders te bellen. Mocht je telefoon toch ergens in huis verstopt liggen, dan zul je hem via deze methode waarschijnlijk snel weer terugvinden, mits je geluid natuurlijk aanstaat. Werkt deze methode nog niet? Raadpleeg dan ons blog-artikel telefoon kwijt? Zo kun jij je telefoon traceren! In dit artikel bespreken we verschillende waarop je je vermiste telefoon kunt traceren, zodat je hem hopelijk snel weer terugvindt.