Kunstleren hoesjes schoonmaken

Het is erg belangrijk om jouw kunstleren hoesje regelmatig schoon te maken. Zo voorkom je namelijk niet alleen dat het een bron van bacteriën wordt, maar gaat het hoesje ook veel langer mee. Je wilt immers zo lang als mogelijk van jouw pas gekochte kunstleren hoesje genieten. Hoe je jouw hoesje van kunstleer het beste kunt reinigen en superlang netjes houdt, lees je hieronder!

Hoe maak je jouw kunstleren hoesje schoon?

Het reinigen van kunstleer vraagt om een juiste aanpak. Een verkeerde methode kan namelijk leiden tot schade aan of slijtage van het hoesje, terwijl je jouw kunstleren hoesje juist netjes beoogt te houden. Regelmatige reiniging is dus belangrijk, maar moet wel op een goede manier gebeuren.

Wat heb je sowieso nodig: warm water + microvezeldoekje

Kunstleren case schoonmaken

Als je jouw kunstlederen hoesje gaat schoonmaken, dan haal je natuurlijk eerst je toestel uit het hoesje. Vervolgens is kunstleer in principe zeer eenvoudig te reinigen met niets meer dan warm water en een microvezeldoekje. Je kunt eventueel ook schoonmaakazijn gebruiken of een ander mild schoonmaakmiddel, maar gebruik in ieder geval nooit agressieve schoonmaakmiddelen. Ook bleekmiddelen, schuurmiddelen, chemische detergenten en wax zijn funest voor je kunstleren hoesje. Wanneer je je hoesje helemaal hebt gereinigd, maak je tot slot je hoesje goed droog en kun je je device er weer terug in doen.

Gebruik groene zeep voor een extra grondige reiniging

Blijkt de voorgaande reinigingsmethode toch niet voldoende? Dan kun je nog lauwwarm water met groene zeep gebruiken. Dit middel is dan ook goed voor een extra diepe reinigingen of als je bijvoorbeeld vlekken wilt verwijderen. Je kunt hier eventueel een tandenborstel bij gebruiken, maar let er dan wel op dat je niet al te hard drukt en in de richting van de nerf veegt. Ook hier geldt weer dat je tot slot je hoesje goed afdroogt, voordat je je device er terug in plaatst.

Kunstleer impregneren

Mocht je zojuist vlekken hebben weggepoetst of je wilt vlekken op je kunstleren hoesje voorkomen, dan kun je ervoor kiezen je hoesje zogenoemd te impregneren. Impregneren betekent het doordringen van een materiaal met een andere stof. Dit heeft als doel het verlengen van de levensduur van het betreffende product, in dit geval jouw hoesje. Door jouw kunstleren hoesje te impregneren, worden allerlei vlekken voorkomen.

Extra tips om jouw hoesje nog langer mooi te houden

Wil je jouw kunstlederen cover superlang netjes houden? Neem dan ook zeker de volgende tips ter harte, die overigens voor elk type hoesje gelden. Op die manier weet je zeker dat jouw hoesje superlang mee kan gaan.

  • Gebruik bij het schoonmaken van jouw hoesje altijd een microvezeldoekje.
  • Wattenstaafjes helpen je ook de moeilijk bereikbare plekjes schoon te maken.
  • Vermijd agressieve chemicaliën.
  • Vermijd fel licht, hoge temperaturen en andere extreme omstandigheden.
  • Droog een nat hoesje altijd goed af.
  • Haal regelmatig een desinfectiedoekje over je hoesje, om bacteriën tegen te gaan.

Populaire Kunstleren Telefoonhoesjes

Mobigear Classic iPhone SE (2016) Hoesje Bookcase Portemonnee - Zwart
€ 14,95
Mobigear Sensation Samsung Galaxy A50 Hoesje Bookcase Portemonnee - Blauw
€ 14,95
Mobigear Retro Slim iPhone 11 Hoesje Bookcase - Bruin
€ 16,95
Mobigear Flowers iPhone SE (2020) Hoesje Bookcase Portemonnee - Blauw
€ 14,95
Mobigear Rhombus iPhone SE (2020) Hoesje Bookcase Portemonnee - Rood
€ 14,95
Mobigear Retro Slim iPhone 11 Hoesje Bookcase - Groen
€ 16,95
Mobigear Rhombus iPhone SE (2020) Hoesje Bookcase Portemonnee - Bruin
€ 14,95
Mobigear Roses iPhone XR Hoesje Bookcase Portemonnee - Rood
€ 14,95
Mobigear Retro Slim Samsung Galaxy A51 Hoesje Bookcase Portemonnee - Blauw
€ 16,95
Mobigear Flowers iPhone SE (2020) Hoesje Bookcase Portemonnee - Grijs
€ 14,95